1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Утвърдена е учебна програма за употреба на продукти за растителна защита от II – ра категория

Утвърдена е учебна програма за употреба на продукти за растителна защита от II – ра категория

Курсът ще се проведе в град Пловдив при набиране на нужния брой желаещи земеделски производители

Съгласно чл. 26 от Наредба 104 за контрола върху предлагането на пазара и употребата на продукти за растителна защита, е утвърдена учебна програма за професионална подготовка за придобиване на правоспособност за употреба на продукти за растителна защита от II – ра категория от земеделски производители. Обучението продължава и през 2011 г. Целият курс на обучение е с продължителност една седмица. Той ще се проведе в град Пловдив и ще започне при набиране на нужния брой желаещи земеделски производители. Таксата за целия курс на обучение и за издаване на удостоверение е 60 лв.

Желаещите земеделски производители попълват заявление по образец в отдел „Контрол на продуктите за растителна защита и торове” („КПРЗТ“) към Областна дирекция по безопасност на храните – гр. Пловдив, като прилагат следните документи:

  1. Две снимки 2/3 см;
  2. Копие от документ за образование;
  3. Платена такса за обучението.

Заявлението може да бъде изтеглено от интернет страницата на Българска агенция по безопасност на храните ( http://babh.government.bg/bg/events&article_id=87.html ).  

За повече информация: Отдел „КПРЗТ”, гр. Пловдив, ул. „Брезовско шосе” 176 – В; Тел/факс: 032/ 960 876; 032/ 959 400; 032/ 960 874.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.