Листно хранене на оранжерийни краставици и пипер
За по-висок добив и отличен търговски вид на продукцията
Отлични резултати отчитат от прилагане на немска технология на хранене на оранжерийни зеленчуци в една от големите оранжерии в страната, намираща се в с. Левуново. След засаждане на краставиците са приложени следните продукти на Лебозол: Аминозол и Нутрифос. Идеята е добре развита коренова система.
Преди цъфтеж на краставиците е направено листно приложение с ФрутМикс СК. В него освен съдържание на цинк и манган, има и магнезий 380 г/л.
На растенията бил подаден Робустус СК със съдържание на цинк 700 г/л. Чрез поливната система е внесен Фитоамин - органичен продукт, богат на биоактивни вещества - студено пресовани водорасли, с цел подобряване качествата на почвата и микрофлората и засилване имунитета на растенията.
В начална фаза на плододаване е приложен Калций-Форте СК за повишаване качеството и вкуса на краставиците.
Пиперът обича калций. Решението е приложение на комбинация на калций и фосфор за образуване на повече разклонения и завръзи. Приложен е Робустус и Калций-Форте, който освен че подхранва, действа и като дезинфектант.
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация. За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.
Още по темата