В Нидерландия се унищожават милиони лалета всеки ден

Според първоначални изчисления на браншовия съюз на цветарите тази година те ще трябва да отпишат между 70 и 80 процента от своята продукция

Цветарската индустрия в Нидерландия е сред най-засегнатите от коронавируса. Заради драстично намалялото търсене на цветя, стопаните са принудени всеки ден да изхвърлят милиони лалета, рози и хризантеми на боклука.
 
За стопаните, отглеждащи емблематичните за Нидерландия лалета, карантината идва в най-неподходящия момент. Сега точно започва активният сезон, но те не намират купувачи за своята стока в страната и в чужбина. Единственото решение в момента е готовите за продажба цветя да бъдат унищожавани.
 
Според първоначални изчисления на браншовия съюз на цветарите тази година те ще трябва да отпишат между 70 и 80 процента от своята продукция. Повечето от тях унищожават цветята в собствените си стопанства, а там, където това не е възможно, лалетата, розите и хризантемите се събират на едно място. Затова производителите призоваха сънародниците си с клипове, пуснати в социалните мрежи, да купуват повече цветя, за да им помогнат да оцелеят в тази тежка ситуация. (ntv.de/AFP)
Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар