Високи добиви от рапица – с помощта на ЛЕБОЗОЛ!

В ЗК „Добруджанка” разчитат на качествените продукти на компанията

Здрави растения, многобройни разклонения, добра коренова система – това са само част от характеристиките на рапицата, която се отглежда в ЗК „Добруджанка” в село Соколово, Добричка област. През есента на 2019 г. председателят Георги Георгиев е един от малкото фермери в района, които сеят маслодайната култура.

С помощта на продуктите на Лебозол днес посевът изглежда перфектно.

Грижите за рапицата започват още през есента. Тогава това поле е третирано с продукт със съдържание на бор и цинк, за да се осигури по-добра коренова система, повишаване на студоустойчивостта и по-добро презимуване на рапицата.

„Земеделските производители могат да се доверят на Лебозол, тъй като ние предоставяме цялостна технология, чрез която растенията получават нужните микроелементи. Ние се съобразяваме с конкретната култура и с нейните нужди”, разясни Тодор Тодоров, представител на фирмата за Добричка и Варненска област. Експертът допълва, че рапицата е обезпечена с манган, магнезий, сяра, бор. Борът е един от най-важните елементи за тази култура. Манганът дава повече разклонения. Сярата е жизнено необходима, за да се усвои по-добре азотът в почвата. Така се постига по-добро развитие на кореновата система и по-добър цъфтеж. Доказателство за това са резултатите от предходната стопанска година в ЗК „Добруджанка”. Тогава след третиране с продуктите на Лебозол рапицата от масов посев е дала със 100 кг от декар по-висок добив в сравнение с останалите полета на други земеделски стопани.

„Продуктите на Лебозол спомагат за едно по-добро развитие на рапицата и културата се отблагодарява с по-добри резултати”, обобщи Тодор Тодоров.

Продуктите на Лебозол са специфични и са насочени към конкретните нужди на растенията. „Лебозол е символ на качество и това се вижда най-добре на полето”, допълни още Тодор Тодоров.

 

лебозол

Автор: Галина Недкова


Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.