1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Келпак, Аминотон и серията АМКО Пейст в продуктовата листа на АСМ Монтана

Келпак, Аминотон и серията АМКО Пейст в продуктовата листа на АСМ Монтана

Листни торове подходящи за всички земеделски култури

Земеделските производители Светла Стоянова и Пламен Пенчев работят с дистрибуторската фирма АСМ Монтана. По препоръка на регионалния представител те използвали течни торовеКелпак.  Естественият биостимулатор, съдържащ най-високи нива на растителни хормони – ауксини и цитокинини. Високите нива са гарантирани от уникалната технология на извличане на клетъчния сок, която изключва използването на химически вещества,  загряване или замразяване. Това гарантира, че растителните хормони, съдържащи се във водораслите остават в активна форма. Келпак е извлечен от свежи морски водорасли от вида Ecklonia maxima чрез уникална технология за разкъсване на клетъчните стени и извличане на растителните хормони. Работата по продукта не спира и освен познатите ауксини и цитокинини вече е доказано и полезното действие на съдържащите се в Келпак бразиностероиди, полиамини и флоротанини. Високото съдържание на тези вещества води до по-бързо прорастване на полена, по-добро опрашване и по-висок добив.

Серията АМКО Пейст

АМКО Пейст лилав подобрява вегетативното развитие на растенията. Съдържа всички микроелементи, които са необходими за оптималното развитие на растенията.  

АМКО Пейст оранжав е формула с високо съдържание на Фосфори Калий. Подобрява цъфтежа, а също така количеството и качеството на плодовете. Съдържа всички микроелементи, необходими за оптималното развитие на растенията. Продуктът не съдържа хлориди.

АМКО Пейст зелен притежава високо съдържание на фосфор. Особено подходящ е при развитие на кореновата система и по време на цъфтеж. Може да се използва при зеленчуци за полско и оранжерийно производство, фуражни, технически и зърнено житни култури, овощни видове и декоративни растения, както и при производство на разсад.

АМКО Пейст жълт е хомогенна смес с високо съдържание на Калий, така също и усвоими Азот и Фосфор. Увеличава количеството и размера на плодовете, подобрява тяхното качество. Рентабилен е за използване при всички земеделски култури.

Aминотон е органичен листен тор, смес от аминокиселини и пептиди от органичен произход. Високото съдържание на азот и белтъчен въглерод определя изключителните хрaнителни свойства на Аминотон за културите, при които е приложен.  Какво постигаме с него: по-хармоничен растеж на растенията  без периоди на застой, по-интензивен растеж на корена, редуциране на симптомите, предизвикани от дефицит на микроелементи, както и намаляванена чуствителността на растенията към болести.

Интересното при него е, че е подходящ и за биологично производство. Прилага се  2-4 пъти  в началото на  вегетацията, преди цъфтеж, по време на нарастване на плодовете 2-4 приложения, с първите поливки, след разсаждането, преди цъфтеж, по време на нарастване на плодовете 3-4 приложения, след разсаждане, по време на нарастване на плодовете 2-3 приложения, след разсаждане 1-3 приложения.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.