Байер Агро Арена 2019 – нови решения и технологии

Защита на посевите, добавена стойност за земеделците

Байер Агро Арена 2019 представи пред земеделски производители в село Бяло поле иновациите в растителната защита. Акцент в мащабната полева платформа тази година бяха двете ключови за земеделието култури - слънчоглед и царевица с основен акцент патентованата от Байер технология - Капрено. Капрено е уникален хербицид при царевицата, тъй като съчетава почвено и вегетационно действие, антидотът в него позволява царевицата да достигне пълния си добивен потенциал. Представено беше и действието на Мерлин Флекс и Лаудис.

Сфера Макс в слънчоглед действа срещу септория, алтернария и склеротиния, а Шадоу и Челиндж борят житните и широколистни плевели. Двата продукта се прилагат при конвенционалните, експрес толерантни и Клиърфийлд хибриди  като корекция, защото изчистват полетата от тежки плевели - райграс, овсига, власатка, които няма как да бъдат контролирани по друг начин.

Част от предстоящите земеделски мероприятия в житни е второ приложение на фунгицидите Зантара и Сфера Макс. Традиционната за Байер Агро Арена представи ефекта от Атлантис Флекс и Секатор в комбинация с прилепителя Биопауър.
Земеделските производители видяха и перфектно опазена рапица с Биская и Пропулс.