Десислава Танева връчи наградите Ветеринарен лекар на 2015

Снимка:

Министърът отправи апел към ветеринарните специалисти – работата им да бъде винаги в полза на обществото

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева връчи награди на четирима ветеринарни лекари, които бяха отличени с приз "Ветеринарен лекар на 2015г." в направление "Цялостен принос". Това са д-р Георги Атанасов Гинев, ОДБХ - Габрово; д-р Кирил Павлов, ОДБХ - Кюстендил; д-р Васил Добрев, ОДБХ - София област и д-р Рилка Тодорова Даргова, ОДБХ - София област. Това стана на тържествената церемония, посветена на 14-ти декември - Деня на ветеринарномедицинския специалист в България.

Съюзът на ветеринарните лекари в България (СВЛБ) и Българският ветеринарен съюз (БВС) раздадоха наградите „Ветеринарен лекар на годината“, където бяха отличени най-изявените през годината ветеринарни лекари в страната.

Министър Танева благодари на всички ветеринарни специалисти, които присъстваха на церемонията, за това, че е част от техния празник и пожела на тях и техните семейства да бъдат живи и здрави. „Ако в изминалата година е имало моменти, в които сте се чувствали некомфортно, аз съжалявам за това. Надявам се, че пътят, по който сме поели с изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев и неговия екип, с екипа на МЗХ и ресорния заместник-министър Цветан Димитров е път, който ще подобри системата. Път, който ще направи и самите тях повече удовлетворени от своята работа“, заяви тя. Министърът на земеделието и храните отправи апел към ветеринарните специалисти – работата им да бъде винаги в полза на обществото. „Благодаря на всички за извънредния труд и вярвам, такива са условията, че следващата година ще бъде по-добра“, добави тя.

Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните поздрави всички ветеринарни лекари. „Бъдете все така всеотдайни към професията и заедно ще преминаваме през предизвикателствата, пред които се изправяме“, заяви д-р Дамян Илиев, по време на церемонията. Той връчи колективната награда на Дирекция „Контрол на храните" при ЦУ на БАБХ.

В направление „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите" бе отличена д-р Валентина Николаева Мелемова, ОДБХ - Смолян. В същата категория за „Млад специалист“ бе наградена д-р Иванка Пламенова Кузманова, дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите" ЦУ на БАБХ.

За ветеринарен лекар на 2015 г в направление „Контрол на храните" бе избрана: д-р Валентина Митовска, ОДБХ - София град, а наградата връчи председателят на СВЛБ д-р Михаил Бащавелов. Той връчи и отличието „Млад специалист“ в същата категория на д-р Анше Кунгьова, отдел „Контрол на храните", ОДБХ-Благоевград.

Заместник-изпълнителният директор на БАБХ инж. Антон Величков връчи наградата в направление „Граничен контрол" на д-р Мариана Шумова, ГКПП „Капитан Андреево"

Приза ветеринарен лекар за 2015 в направление „Наука и образование“ получи д-р Звезделина Киркова от Ветеринарно медицински факултет към Тракийския университет.

В направление „Лабораторни дейности“ е удостоена д-р Ваня Манолова.

Наградите на Българския ветеринарен съюз бяха в направление „Здравеопазване и хуманно отношение към животните, и контрол на фуражите". Наградени са: проф. д-р Михни Люцканов двмн, декан на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет, за успешно изведена Европейска акредитация на ВМФ при Тракийски университет, Стара Загора, д-р Милен Костадинов от Областна колегия на БВС Пловдив, за цялостна работа в клиника за домашни любимци-град Пловдив., д-р Иван Иванов от областна колегия БВС Търговище, за установяване на заболяването антракс в село Еленино, община Попово и вземане на незабавни мерки за опазване на животни и хора, д-р Иван Атев от областна колегия на БВС Разград, за откриване и доказване на паратуберколоза по едрите преживни животни и научна публикация по темата и д-р Красен Пенчев от Областна колегия БВС Разград получава наградата. за участие научна група на практикуващи лекари в птицевъдството на Европейския съюз. „Особено съм щастлив, че ние номинирахме едни заслужили хора от нашия бранш, които доказаха себе си. С общи усилия можем да решаваме проблемите на ветеринарномедицинската професия“, каза председателят на БВС д-р Трифон Цветков.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.