Първи сериозни пожари в Ямболско през това лято

Общата площ на пожара е 800 декара

Високите температури, засушаването и вероятно небрежност при работа на полето предизвикаха първите сериозни пожари в Ямболско през това лято. Силен пожар се разрази край ямболските села Челник и Тамарино. Засегнати са над 400 декара от горския фонд.

Малко преди 18:00 часа в понеделник е постъпил сигнал за възникнал пожар в сухи треви и низова растителност в землищата на селата Челник и Тамарино. Заради силния вятър огънят се е разраснал и към горските масиви. Бързата реакция на  местните хора е предотвратила разпространението на стихията и в земеделските площи.

Общата площ на пожара е 800 декара, от които 420 декара издънкови широколистни насаждения. Огънят е напълно загасен около 04:30 сутринта. В пожарогасителните дейности са участвали 50 огнеборци, служители на горското стопанство и местните гасачески групи. Огледът на място за установяване причините за пожара продължава.

На общо 14 сигнала за възникнали полски пожари са се отзовали дежурните огнеборци в Ямболска област през изминалото денонощие. В почти всички случаи са горели сухи треви и стърнища.

Автор: Валентин Вълчев

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.