Преди жътва – помислете! Зърното се нуждае от чисти складове

UPL предлага серията продукти Тализма

Серията Тализма са продукти на база циперметрин за третиране и обеззаразяване на складовете, където ще постъпи зърното след жътва. Тализма може да бъде използвана и за превенция от инсекти преди постъпването зърното в силозите или плоските складове.

На поле при земеделския производител Красимир Колев, който има обработваеми земи край с. Горски извор, са приложени някои от топ продуктите на UPL. За да активира добивния потенциал на пшеницата, той приложил биостимулатора Тонивит, заедно с двукомпонентния системен, вегетационен хербицид Ксанаду от групата на сулфунилуреите за контрол на Бръшлянолистно великденче, Персийско великденче, Лепка, Лайка, Врабчови чревца, Червена мъртва коприва, Овчарска торбичка, Мак и др.

Борбата с болестите е изведена със Зоксис 250 СК. Действието му е насочено към голям брой гъбни болести: мани, брашнести мани, ръжди, сиво гниене и др. при зърнено-житни, зеленчукови култури и ягоди. Второто фунгицидно третиране е направено отново със Зоксис 250 СК в комбинация с биостимулатора Апетайзер.

Напролет е третирано с Цитрин Макс, висококонцентриран пиретроиден инсектицид с контактно и стомашно действие.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.