Съвременни решения за рентабилно зърнопроизводство

Ариста ЛайфСайънс проведе семинар в град Бяла Слатина

При голям интерес от страна на земеделски производители на 11.01.2019 г. Ариста ЛайфСайънс България проведе своя пръв от поредицата семинари – техническа среща в гр. Бяла Слатина. Събитието се проведе в партньорство с Врачанския съюз на зърнопроизводителите. Специален гост беше г-жа Румяна Ангелова - Председател на съюза и Член на УС на НАЗ.

Като компания налагаща нови стандарти в земеделието и предоставяща иновативни и сигурни решения за рентабилно и устойчиво производство, носещи висока възвръщаемост на вложените средства, Ариста ЛайфСайънс представи актуално продуктово портфолио, включващо  предложения за предстоящата стопанска 2019 година - решения от инсектициди, фунгициди, хербициди, биостимулатори и листни торове, регулатори на растежа и адюванти, задоволяващи изцяло нуждите и високите изисквания на ползвателите.

Продуктите от сегментите фунгициди и биостимулатори представи Миладин Назарков, мениджър маркетинг и продажби в компанията. Той представи Зоксис 250 СК, един от най-търсените стробилуринови фунгициди на българския пазар за 2018, успешно контролиращ широк кръг важни болести (брашнести мани, ръжди, септориози, сиво гниене и др.) при редица култури включително и зърнено – житни. Освен надежна защита от патогени, продукта притежава и силно изразен физиологичен ефект на „зеления лист“  при растенията.

От групата за листно стимулиране интерес придизвикаха високачествените биостумулатори на база патентована Физиоактиватор технология (GA142). Тонивит подходящ за пролетно приложение във фази братене, вретенене на житнитие - за по-силен пролетен старт на културите, стимулиращ физиологията, по-доброто коренообразуване, фотосинтезата, повече продуктивни братя, като може да се прилага самостоятелно, или съвместно с хербициди, фунгициди, инсектициди и листни торове. Апетайзер - подходящ за второ приложение във фази изкласяване, цъфтеж, самостоятелно, или съвместно с фунгициди, инсектициди и листни торове.  Мултолео - биостимулатор с високо съдържание на Бор (В) - подходящ за приложение до фаза бутонизация при маслодайните култури - за подобряване на опрашването и цъфтежа, повишаване на добива и масленото съдържание и качествени показатели.

Продуктите за контрол на вредители, плевели и за третиране на семена представи Христо Атанасов, мениджър обеззаразители и регионален мениджър за Западна България. Той представи високоефективните двукомпонентни инсектициди Даскор 440 ЕК и Нуреле Д и инсектицидите от групата на пиретроидите, като Суперсект Екстра, Суми-Алфа/Сумицидин и Цитрин Макс/Циперкил - подходящи за бърз, сигурен и дълготраен контрол  на широк кръг гризещи и смучещи неприятели, ефективни във всички фази от тяното развие. Вегетационния широкоспектърен хербицид Клиофар 600 СЛ за конторл на едногодишни и многогодишни широколистни плевели, с висока ефикасност и срещу самосевки слънчоглед (включително и от Clearfield и Express устойчиви хибриди). Вегетационните противожитни хербициди от различни химични групи и различен начин на действие - Пантера/Ранго 40 ЕК и Селект Супер/Центуреон Супер, за контрол на едногодишни и многогодишни плевели в слънчоглед, рапица, бобови, технически култури и др.

Като една от водещите фирми с над 30 годишен опит в разработването и внедряването на високефективни обеззаразители на семена, интерес предизвикаха обеззаразителите от ново поколение, с иновативна Микро-емулсионна формулация - еднокомпонетния Ранкона 15 МЕ и двукомпонетните Ранкона Роял и Ранкона И-Микс. Те осигуряват 123 пъти по-добро покритие и респективно защита от цели класове и родове фитопатогени – болести при покълване и поникване на растението. Това гарантира от своя страна отлично гарнирани и здрави посеви – залог за високи добиви и качество на продукията.

Особен интерес предизвика новия двукомпонентен фунгицид без аналог, с предстояща регистрация, с комбинирано контактно и системно действие. Благодарение на двете активни съставки от различни групи, продукта притежава гарантирано синергично действие и е ефективен в различни стадии от развитие на патогените, като продукта може да се употребява през цялата вегетация на културата. Предпазният и лечебен ефект (контактно, проникващо, трансламинарно и парно действие на активните вещества) срещу икономически най-важните болести при зърнено-житни, включващи септориози, ръжди, брашнеста мана, дрешлера, петносване по класа, правят успеха гарантиран!

Срещата протече в непринудена обстановка, като откровен диалог между приятели. Участие взеха повече от 30 производители, които споделиха своите тревоги и проблеми от състоянието на посевите, времето и пазарната икономика. Активно участие взеха Милчо Босилков, Пламен и Антон Пенчеви – примери за подражание, стожери на земеделието в района с голям земеделски и житейски опит. Различни по възраст и размер на обработваемата площ производители – Ваньо Петров, Георги Богданов, Станчо Маринов, Яне Нековски, Любомир Йотов и много други до късно вечерта разговаряха,  и се забавляваха на воля в уютната обстановка на базата на Врачанския съюз. Като най-активен участник и естествен притегателен център се прояви г-жа Румяна Ангелова - Председател на съюза.

В края на срещата присъстващите земеделските производители, затвърдиха имиджа и мнението си за Ариста – фирма, която поставя високи стандарти и предоставя цялостни и гъвкави решения за съвременно и рентабилно земеделие.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.