UPL Limited финализира придобиването на Arysta LifeScience Inc

Компанията ще бъде един от лидерите на световните пазари за растителна защита

UPL Limited ("UPL") обяви финализиране придобиването на Arysta LifeScience Inc. ("Arysta") от Platform Specialty Products за 4,2 милиарда долара. Завършването на сделката, която беше подписана през юли 2018, бележи важна стъпка в историята на UPL. Придобиването допълнително засилва позицията на UPL като световен лидер в селскостопанските решения, като общите продажби са приблизително 5 милиарда щатски долара и EBITDA в размер, около 1 милиард  щатски долара.

В стремежът си към дългосрочна визия да бъде световен лидер в световната хранителна мрежа, UPL стартира своето ново намерение,  наречено 'OpenAg', което представлява партньорство с отворено съзнание и създаване на печеливши такива, като по този начин разширява обхвата за създаване на по-широка хранителна мрежа.

„Посредством нашата цел, ние се стремим да трансформираме селското стопанство, чрез създаване на отворена селскостопанска верига, която да осигурява устойчив растеж за всички“ каза Джей Шроф, Главен Изпълнителен Директор.
Шроф добави още: “UPL ще предложи по-богат избор, по-голяма стойност и ще увеличи  устойчивостта за осигуряване на световни хранителни доставки. С разнообразното си портфолио и широк глобален обхват, ние вярваме че новата UPL ще бъде сред най-иновативните, проспериращи и уважавани компании в нашата индустрия.“
Шроф каза: “Земеделските производители се нуждаят от технологии и решения, които да служат, като им помогнат да бъдат по-устойчиви и да повишават  производителността във времена на климатични промени и усъвършенстване на  хранителните системи. Ние вярваме, че UPL може да предложи портфолио от технологични решения в областта на защита на растенията. Нашата богата гама от био решения,  поставя началото на нова ера в устойчивото земеделие, като част от интегрираните програми за борба с вредителите и подхранване на културите.

Сделката получи одобрението на регулаторните органи по целия свят и компанията вече обяви глобални, регионални и местни ръководни екипи. Интеграцията изпреварва плана и целия управленски екип се фокусира върху създаването на стойност и осигуряването на устойчиво управление.

UPL осъществява придобиването, чрез своя международен клон UPL Corporation Ltd, като създава ново дружество с богат опит и разнообразни умения, което да движи компанията напред.

За новият UPL

Новият UPL ще бъде един от лидерите на световните пазари за растителна защита и с придобиването на Arysta, става една от петте най-големи компании в областта на селскостопанските решения по света. С приходи от около 5 милиарда щатски долара, има участие в 76 страни и продажби в над 130 държави. Имайки достъп до световният пазар за хранителни продукти в световен мащаб и фокусиран върху регионите с висок растеж, той представлява сигурно решение за производителите, дистрибуторите, доставчиците и партньорите.

Новият UPL предлага интегрирано портфолио от патентовани и последващи патенти селскостопански решения за окопни и технически култури, включително продукти за растителна защита, био решения и продукти за обработване на семена, необходими за получаване на високи добиви с високо качество.