1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. CRISPRcon: Разговори за науката, обществото и бъдещето в редактирането на гените

CRISPRcon: Разговори за науката, обществото и бъдещето в редактирането на гените

Лидери от цял ​​свят се събраха в кампуса на Университета Вагенинген в Холандия

Лидери от цял свят се събраха в кампуса на Университета Вагенинген в Холандия в периода 20-21 юни за третия годишен симпозиум CRISPRcon: Разговори за науката, обществото и бъдещето в редактирането на гените. Това е първата година, в която CRISPRcon беше представена в Европа.

„Редактирането на гена има потенциал да промени нашия свят, създавайки  един уникален форум като CRISPRcon, който е критичен в събирането на различни гледни точки, за да се обсъди бъдещето на тези технологии в различни сфери на селското стопанство, здравеопазването и други области. Тази година имаше участници от шест континента и близо 40 страни, обсъждащи както потенциалните възможности, така и опасностите от редактирането на гените - и знаем, че винаги има мнения, които да бъдат включени, "казва Джули Шапиро, старши политически директор в Keystone Policy Center, който  разработва програмата CRISPRcon.

"Ние бяхме особено развълнувани да представим CRISPRcon в Европа за първи път, за да разширим международния диалог, и сме благодарни на Wageningen University & Research в Холандия за тяхното домакинство.

Пълният състав на участниците включваше фермери, пациенти, журналисти, борци за социална справедливост и защитници на околната среда, представители на вярата, изследователи в областта на редакцията на гени, експерти по биотехнологична политика и др. През следващите седмици на уебсайта на CRISPRcon, crisprcon.org/, ще бъде предоставена информация за събитието - включително изображения, аудио и видео на записани сесии.

CRISPRcon също се готви да бъде домакин на първото си регионално събитие в САЩ тази година. CRISPRcon Midwest ще бъде предствен в Университета на Уисконсин - Мадисън на 8 октомври 2019 г. Това също ще бъде форум на различните мнения, които обсъждат бъдещето на CRISPR и свързаните с тях технологии за редактиране на гени - но този път с акцент върху перспективите в Средния Запад. Повече подробности ще бъдат достъпни скоро на уебсайта на CRISPRcon.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.