Хибридът Фушия на Косад Семанс - качеството е по-високо от цената!

Добивът е висок и сигурен

За да може адекватно да отговори на непрекъснато променящите се и нарастващи нужди на земеделието и преработвателната индустрия, Косад Семанс развива своята изследователска дейност за подобряване или създаване на слънчогледи от ново поколение с въвеждане на важни агрономически характеристики.

Водени от стремежа за предлагане на семена с качество, което да гарантира отлични производствени резултати, компанията фокусира усилията си в създаване на хибриди с високо ниво на самоопрашване, гаранция за оформянето на голяма и добре осеменена пита.

Хибридите на Косад Семанс се отличават с отлично приспособяване към различни типове почви, добра устойчивост на полягане и засушаване, с различна степен на устойчивост, но винаги с висока резистентност към различни болести, в т.ч. синя китка, над 10 раси мана, слабо чувствителни са към фомопсис и склеротиния по питите или стъблото и др., защото знаем, че доброто фитосанитарно състояние на растенията е предпоставка за разгръщането на потенциала на генетиката, заявяват от компанията.

Характеристики на средно късния хибрид Фушия:

Елементи на добива:

Масленост: 47,0%
Специфично тегло: 42.6
Маса/1000 семена: 51,3 гр

Характеристики

Хибрид: двулинеен, линоленов
Височина на растенията: ниски до средно високи
Пита: средна до голяма
Профил: полунаведена
Форма: изпъкнала
Физиологична зрялост: средно късна
Цъфтеж: ср. късен
Вегетация: 105-113 дни

Устойчивост на болести

Фомопсис: много слабо чувствителен
Склеротиния: много слабо чувствителен
Мана – устойчив на раси: 100; 300; 304; 310; 330; 700; 703; 710; 730; 770

Силни страни

Висок и сигурен добив
Устойчив на ИМИДАЗОЛ
Устойчив на хербициди
Много добър начален старт
Отлични агрономически качества
Отлична устойчивост на полягане
Много високо специфично тегло

Сеитбена норма

Оптимална гъстота на сеитба 5000 до 5500 сем./дка

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.