1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Минималните температури днес ще бъдат между минус 3° и 2°

Минималните температури днес ще бъдат между минус 3° и 2°

Атмосферното налягане е близко до средното за януари – слабо ще се повиши

Времето на 19 януари - на отделни места ще превали слабо дъжд и сняг. Ще духа до умерен източен, в Дунавската равнина и по Черноморието – североизточен вятър и там ще проникне студен въздух. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните – между 4° и 9°. Атмосферното налягане е близко до средното за януари – слабо ще се повиши. Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ) пред "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава облачно време, без съществени валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него ще проникне студен въздух, и температурите слабо ще се понижат. Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Над планините ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 3°. През следващите дни вятърът по-често ще бъде югоизточен и в по-голямата част от страната ще се задържи сравнително топло за периода. Ще преобладава облачно време.

В понеделник вероятността за валежи е малка. В неделя и във вторник на места ще превали, предимно слаб дъжд, в северозападните райони и в планините над 1000-1200 м – сняг. В понеделник вятърът за кратко ще е северозападен и в северозападните райони температурите слабо ще се понижат. Във вторник в източната половина от страната югоизточният вятър ще се усили.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.