260 по-малко регистрирани трактори за деветте месеца на тази година в сравнение със същия период на 2019-та, а комбайните са с 35 броя по-малко

За първите 9 месеца на 2020 г. са регистрирани 565 нови трактора и 117 нови зърноприбиращи машини

При тракторите за първите 9 месеца на 2020-та водещ бранд у нас е Джон Диър със 113 регистрирани машини, втората и третата позиция са за Кейс и Кубота съответно с 69 и 56 трактора. Общо за периода януари-септември 2020 г. са регистрирани 565 трактора или с 260 по-малко в сравнение със същия период на предходната година.

 

 

През миналата година за първото деветмесечие в челната тройка по регистрация на трактори са били Джон Диър, Ню Холанд и Кубота, като от всички брандове тогава общо са регистрирани 825 нови трактора.

 

 

 

117 зърнокомбайни са регистрирани от началото на тази година до месец септември или с 35 броя по-малко, в сравнение с деветмесечието на предходната година, когато броят е бил 152.

 

През 2020-та водещо място заема Клаас с 42 регистрирани комбайна, като второ място си делят Кейс и Джон Диър с по 19 комбайна, на трето място остава Ню Холанд.

 

От регистрираните през 2019-та година 152 броя зърноприбиращи машини, най-много /44 бр./ са с бранда Джон Диър, последван от Клаас /40 бр./, а на трето място се нарежда Ню Холанд.

 

Сушата и ниските добиви през тази година са основни причини за по-малките продажби на агротехника. От Българската асоциация на търговците на агротехника коментират, че към момента има стабилизиране на пазара и призовават дори и във времена на криза земеделците да не спират с инвестициите в нова агротехника. Още повече, че всички компании-вносителки предлагат изключително изгодни схеми за финансиране.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.