1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. 4-дневно френско изложение и шоу за животновъдството

4-дневно френско изложение и шоу за животновъдството

Соме де ле Леваж ще се проведе в Клермон-Феран от 5 до 8 октомври 2021 г.

Едно от най-големите световни изложения за животновъдство Соме де ле Леваж тази година празнува 30 години. От 5 до 8 октомври 2021 г. във френския град Клермон-Феран ще бъдат представени повече от 2 000 животни от 71 породи с висок генетичен потенциал – млечно и месно говедовъдство, овце и коне и с участието на 1400 изложители. Тази година на разположение на изложители и посетители ще бъде нова зала с площ от 10 000 кв. метра. 
На ринга ще бъдат представени 400 животни от породата Обрак и ще се проведе търг на някои от най-добрите екземпляри. Ще дефилират още 15 други породи в говедовъдството, включително италианската Пиемонт. Ще бъдат показани и 112 крави от млечната порода Симентал, както и 8 други породи в млечното говедовъдство.
При овцете във фокуса на събитието ще са 26 породи, сред които Шароле, Тексел, Ил Дьо Франс, както и Суфолк. 
Програмата на Соме де ле Леваж предвижда провеждането на конференции и симпозиуми, както и продуктови дегустации.
Изложението ще представи още оборудване за животновъдни ферми, продукти и услуги, сгради, възобновяема енергия и нови технологии. Благодарение на изложението и шоуто всяка година се реализират директни и индиректни продажби между 12 и 25 млн. евро. 
По случай рождения ден на Соме де ле Леваж на 5 октомври 2021 г. ще има празнична вечер за изложители, развъдчици, посетители и партньори. Домакините очакват около 100 000 гости.  
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.