Как да удължим срока за съхранение на плодове и зеленчуци

Времето от беритбата до поставянето в хладилното съоръжение може да е критично за срока на съхранение на някои плодове. Например, качеството на неохладено трапезно грозде се влошава за един час при 32°C, колкото за ден при 4°C или седмица при 0°C. От какво зависи да имаме свежа продукция достатъчно дълго време?

Целта на Уебинара „Как да удължим срока за съхранение на плодове и зеленчуци“, който се организира от ИНЧ-ФРИГО ЕООД заедно с доц. Христо Николов от УХТ, е споделянето на добрите практики и ефикасните методи за удължаване на периода на съхранение. Ще бъдат представени най-новите технологии и начините им на използване в България и по света.

Въпросите, които ще бъдат разгледани, са:
- кои фактори влияят на качеството на продукцията;
- как да се удължи свежестта в съществуваща хладилна камера;
- как да се съхраняват различни земеделски продукти в една хладилна камера;
- кои са най-честите грешки, които се допускат при експлоатация на хладилни съоръжения.

Лектори:

Доц. д-р Христо Николов - 33 години преподавателска дейност в УХТ, като извежда лекционни курсове и упражнения за образователно-квалификационните степени бакалавър и магистър по учебни дисциплини в областта на хладилната техника и технология.

Автор e на 32 публикации, 3 учебника и 3 ръководства за хладилна техника и технология и над 60 практически разработки при проектиране на промишлени хладилници и хладилни инсталации за хранителната промишленост.

Инж. Николай Чалъков - ИНЧ-ФРИГО ЕООД. Завършил Топлотехника, Хладилна и климатична техника и Индустриален мениджмънт в УХТ. С 15-годишен опит в изграждането на хладилни камери и инсталации. Златен медал на Есенен технически панаир Пловдив 2011. Член на изпитна комисия на специалност „Топлотехника“ в УХТ.

Събитието ще се проведе онлайн на 27 май от 18:00 ч.

Регистрация на: 
https://forms.gle/inBXLK7tahxsDinG9

Може да задавате въпроси по темата в реално време!

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.