Пет нови трактора от серия MF 6600 с мощност 120-160 к.с. представи Massey Ferguson

Серията заема междинно положение между MF 5600 и MF 7600

Тракторите от серия MF 6600 на Massey Ferguson притежават най-мощните 4-цилиндрови двигатели в търговската мрежа. Петте нови модела отлично удовлетворяват нуждите на селскостопанските производители и предприемачи, които търсят модерни и ефективни техники за растениевъдство и механизация.

„Massey Ferguson създаде тракторите от серия MF 6600 за фермерите от ново поколение, които обръщат подобаващо внимание на управлението на своите активи по отношение на работната сила, мощността, почвената защита, дейностите по прибиране на реколтата и околната среда“, заявява Кембъл Скот, мениджър „Развитие на търговската марка“ на Massey Ferguson. „Новите трактори съчетават в себе си адекватните размер, мощност и производителност, от които най-много се нуждаят фермерите в условията на съвременните предизвикателства пред селското стопанство“.

С MF 6600 клиентите получават мощност, въртящ момент и функции, каквито тракторите с 6-цилиндрови двигатели предлагат, но от 4-цилиндрови компактни и „ловки“ трактори с отлично съотношение мощност-тегло. Серията заема междинно положение между тракторите MF 5600 и отличените с награди модели MF 7600, като предоставя висококачествени стандартни спецификации при богат избор на трансмисии, хидравлични системи и кабини в зависимост от конкретните изисквания на клиентите.

Размерите и оформлението на кабината на тракторите MF 6600 наподобяват тези при серията MF 7600. Те са оборудвани също така с трансмисии Dyna-4, Dyna-6 или Dyna-VT и се предлагат с кабини от ниво „основно“ (Essential), „с висока продуктивност“ (Efficient) и „първокласно“ (Exclusive). По такъв начин тракторите от серия MF 6600 се предлагат с 10 различни варианта от комбинации на спецификациите.

Серия MF 6600 от Massey Ferguson

Технически характеристики на тракторите от серия MF 6600

  • Новаторските 4-цилиндрови двигатели AGCO Power с обем 4,9 л, които обезпечават голяма мощност и висок въртящ момент, превръщат тракторите от серия MF 6600 в най-мощните машини от този клас. Те са снабдени с технология за селективна каталитична редукция (СКР) от второ поколение с оксидиращ катализатор за дизелови двигатели, гарантиращи по-голяма ефективност и по-ниски нива на емисиите.
  • Компактната им конструкция с ниско тегло осигурява великолепна маневреност и отлично съотношение мощност-тегло при малка обща дължина на тракторите и дълго междуосие за превъзходни баланс и тяга. Машините разполагат с нов вид предна опора, за плътно прикрепения преден подемен механизъм.
  • Система SpeedSteer за безпроблемно и бързо завиване на носовата част.
  • Първокласните трансмисии Semi-powershift Dyna-4, Dyna-6 от Massey Ferguson със система AutoDrive и непрекъснато променливата трансмисия Dyna-VT (която е част от оборудването на някои модели трактори) предоставят на клиентите възможността да изберат най-доброто за своите бизнес и дейности.
  • Нова хидравлична трансмисия с комбиниран дебит от 100 л/мин и нов разположен от дясната страна на оператора джойстик за управление с една ръка на трансмисията, хидравликата и товарача.
  • Тракторите от серия MF 6600 притежават същата просторна и уютна кабина, с механично/хидравлично окачане, с която са оборудвани моделите 7600 и нови управляващи устройства. Клиентите могат да избират измежду три нива на спецификация в зависимост от бюджета и изискванията си.
  • Нова навигационна система AutoGuide 3000, която функционира с помощта на терминала Datatronic 4.
  • Тракторите се предлагат с възможност за монтиране на телескопична система AGCOMMAND и лесно вграждане на контролна кутия за цялостна телеметрия. Благодарение на новото приложение APP системата AGCOMMAND може да се управлява със смартфон или таблет.

Нов дизайн и великолепна ловкост

Малката обща дължина на машините и дългото 2,67 м междуосие осигуряват отлични маневреност, стабилност и тяга.

С превъзходното си съотношение мощност-тегло, бързите и леки модели MF 6600 са олицетворение на идеалния универсален трактор. При необходимост системата за управление на двигателя EPM автоматично увеличава мощността*, а интелигентният им дизайн ги прави максимално ефективни при всякакви ситуации. С тракторите MF 6600 се извършва дълбока почвообработка при отлична маневреност вътре в селскостопанския двор и при работа с товарачи. Те са подходящи и за изпълнението на трудоемки транспортни задания.

Предният мост е снабден с нова подпорна отливка за монтаж на напълно вградения подемен механизъм с капацитет 3,2 т и приспособлението за задвижване (ПЗ), както и за предното окачване и товарача. Благодарение на тънката и компактна отливка се намалява общата дължина при прикачване на различни сечива и се допуска едновременното монтиране на подемния механизъм и товарача.

Системата SpeedSteer улеснява завиването на носовата част и намалява броя на оборотите на волана за преминаване от крайно ляво в крайно дясно положение.

Трансмисии за всякакви операции

Тракторите MF 6600 се предлагат с набор от различни първокласни трансмисии от Massey Ferguson.

Трансмисиите Dyna-VT, с които са снабдени моделите MF 6614, MF 6615 и MF 6616, са непрекъснато променливи трансмисии с прецизен контрол на предните предавки при минимална скорост на двигателя. Благодарение на тях тракторите винаги работят при оптимална икономия и ефективност. Стандартната система за динамично управление на трактора Dyna-TM (Dynamic Tractor Management) регулира автоматично скоростта на двигателя спрямо натоварването.

С трансмисии Dyna-6 ECO са оборудвани всички модели, с изключение на тракторите MF 6612. Този тип трансмисии са с доказано качество, стабилност и точност. При работа с тях се изключва употребата на съединителя, а управлението им се осъществява с помощта на разположената върху левия подлакътник ръчка Power Control или монтирания на десния подлакътник лост. Трансмисиите Dyna-6 ECO разполагат с общо 24 скорости, шест степени Dynashift и четири предавки.

С трансмисии Dyna-4 се предлагат тракторите MF 6612, MF 6613 и MF 6615. Това са високоефективни трансмисии с 16 предни и 16 задни предавки, чието функциониране след включване на двигателя е напълно независимо от съединителя.

Стандартно тракторите с трансмисии Dyna-4 и Dyna-6 разполагат с възможност за преминаване на трансмисията към неутрално положение след задействане на спирачките. При натискане на спирачния педал съединителят се изключва, а при освобождаването на спирачките машината отново се привежда в движение. Подобна функция е особено полезна при работа с товарача.

Една от предлаганите за първи път нови разработки на Massey Ferguson е системата AutoDrive, с която разполагат трансмисиите Dyna-4 и Dyna-6. При задаване на режим „заек“ (Hare) системата AutoDrive автоматично променя степента и диапазона на Dynashift, като обезпечава автоматичната смяна на 16 скорости единствено посредством регулиране на педала на газта. При работа в полеви условия и режим „костенурка“ (Tortoise) системата автоматично променя скоростите и диапазоните.

Кабина с първокласен комфорт и управление

Кабините на тракторите MF 6600 предоставят на операторите уюта, характерен за по-мощните модели MF 7600. Те обезпечават просторна и тиха работна среда. Извитото предно стъкло осигурява отлична видимост, а устройствата за управление вътре в самата кабина са с благоприятно за шофьора разположение.

Нивото на шума в звукоизолираната кабина е 71dBa. В кабината са монтирани ново табло и напълно регулируема кормилна колона с обновена седалка. Осигурена е възможност за въртене на седалката, при което пространството за краката се увеличава и се обезпечава по-добра видимост назад. В панела на дясната колона е монтирана голяма част от най-често използваните превключватели.

Тракторите от серия MF 6600 се предлагат с два вида окачване на кабината – механично или хидравлично със система OptiRide Plus с възможност за регулиране на нивото на поглъщане на вибрациите.

Всичко е под контрол

Серията MF 6600 е продължение на успешната разработка на по-мощните трактори MF 7600 на Massey Ferguson. На клиентите е предоставена възможност сами да изберат типа на разположение на управляващите устройства и джойстиците в зависимост от модела и спецификациите.

На подлакътника на тракторите от ниво „първокласно“ (Exclusive) с трансмисии  Dyna-6 и Dyna-VT е монтиран джойстик Multipad. По този начин операторите могат да контролират редица функции с дясната си ръка, като реверса, подемния механизъм и плунжера например. При моделите от клас „с висока продуктивност“ (Efficient) подлакътниците са снабдени с познатата Т-образна ръчка от Massey Ferguson.

По избор на клиента върху двата подлакътника може да се монтира допълнителен електронен джойстик, който е изключително полезен при работа с товарача и с чиято помощ може да се управляват реверса и смяната на скороситте.

Всички модели MF 6600 с трансмисии Dyna-4 или Dyna-6 се предлагат във вариант „основен“ (Essential). При тях от дясната страна на оператора се разполага конзола с основните ръчки и най-често използваните ключове и управляващи устройства. Тракторите от този тип се продават и с нов механичен джойстик за по-лесна експлоатация на товарача.

 Мощна хидравлика с голям дебит

Тракторите MF 6600 с основно ниво на спецификация (Essential) и трансмисии Dyna-4 и Dyna-6 притежават нова хидравлична система с комбиниран дебит до 100 л/мин при налягане 200 bar. Комбинираният дебит на помпите обезпечава по-голяма мощност за по-бърза работа с товарача с помощта на нова автоматизирана система с по-удобно функциониране.

Като алтернатива се предлага и хидравлична система тип „затворен център“ със следене на натоварването и дебит 110 л/мин. Тя е част от стандартното оборудване на моделите от ниво на спецификация „с висока продуктивност“ (Efficient) и „първокласно“ (Exclusive). По избор на клиента подобна система може да бъде монтирана и на тракторите от клас „основен“ (Essential).

 Върхови технологии за по-голяма производителност

При всички трактори от серия MF 6600 и ниво на спецификация „с висока продуктивност“ (Efficient) и „първокласно“ (Exclusive) е налице възможност за монтиране на новата автоматична навигационна система AutoGuide 3000. Тя функционира с помощта на екран Datatronic и не се нуждае от самостоятелен терминал.

В случай, че за работа със системата AutoGuide клиентът има нужда от пълноцветен сензорен екран с пълнен набор от функционалности може да се инсталира монитор C3000. Сред многото функции на монитора са възможността за картографиране, управление на полевите данни и съвместимост с комуникационната система ISObus. Мониторите C3000 могат да се използват едновременно с екрана Datatronic 4.

Също така системата AutoGuide 3000 работи с чисто новия тип приемници Topdoc, получаващи сигнали от  GPS, GLONASS и GALLIEO сателити с по-благонадеждно позициониране. Новите приемници подлежат на пълно актуализиране с помощта на конзолни модули, като в зависимост от сигнала RTK точността е до метри, дециметри и сантиметри.

Тракторите MF 6600 притежават възможност за монтиране на товарачи AGCOMMAND. Машините безпроблемно се оборудват с пълна телеметрия, с чиято помощ операторите и собствениците получават богат набор от информация в почти реално време, използвайки защитена уеб страница. Благодарение на ново безплатно приложение „App“, предоставено от Apple Store, потребителите разполагат с мобилен достъп до данни за състоянието на машината, свършената работа и ефективността.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.