Как да изкараме добра реколта от полски домати

Листното хранене – бърз ефект с нисък разход на активни вещества

Какви са предизвикателствата през тази година при отглеждането на полски домати. Отиваме на поле, обработвано от голяма агрофирма в землището на село Цалапица. Тук виждаме добре развити растения, които дават надежда за добри резултати. Каква обаче е предисторията и какви проблеми се наложило да бъдат решавани?
 
Падналите количества обилни валежи през пролетта са забавили процеса на разсаждането. Разсадът е престоял в тарелките и се получила липса на хранителни вещества, прерастване, зашумяване, поява на болести и неприятели. Това е довело до стрес за разсада. За разрешаване на проблема по препоръка на агронома Янко Борисов от Лебозол няколко дни тарелките са потапяни в разтвор на два продукта – Аминозол и Фитоамин.
 
Фитоамин е екстракт от кафяви морски водорасли. Те са студено пресовани, което гарантира, че са извлечени всички биологично активни вещества. Фитоамин, който е богат на хормони, растежни регулатори, протеини, въглехидрати, влияе върху засилването на метаболизма на растенията, подобрява имунитета и опрашването.
 
Аминозол пък е топ продуктът на Лебозол. Той е с висока концентрация на органична материя и аминокиселини.
Благодарение на тази комбинация Фитоамин плюс Аминозол след разсаждането растенията се прихвали по-бързо и лесно преодолели стреса.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.