100-процентова растителна защита с Дюпон

На БАТА АГРО 2017 компанията представи своите топ продукти

Какви са актуалните решения при житни култури и царевица според фирма Дюпон? Топ продуктът в житни култури е хербицидът Гранстар Супер, в комбинация с най-добри продукта от фунгицидната група: Кредо, Аканто и Аканто Плюс и Талиус. Топ продуктът Кредо 600 СК е комбинация от две активни вещества - пикоксистробин и хлоротаонил- контактната съставка, която в комбинация с другата съставка задържа патогена да не навлиза в здравата тъкан на растенията. От своя страна пикоксистробинът има за задача да навлезе в тъканта на растението със своето системно действие и най-вече със своя газов ефект. Кредо 600 СК действа върху всички икономически важни разреди гъбни патогени, без аналог на пазара на фунгицидите у нас. Прилага се в доза е 150 мл, като се  препоръчва както за първо, така и за второ  фунгицидно пръскане.

При царевицата фирма Дюпон също предлага ефикасни решения в лицето на няколко продукта в хербицидната група:

Принципал - селективен, системен, вегетационен хербицид, чист балурицид за справяне с едногодишни и многогодишни житни плевели, вкл. балур и пирей от коренища, както и с някои широколистни плевели при царевица.

Принципал Плюс 66,5 ВГ е трикомпонентен вегетационен, широкоспектърен хербицид за контрол на едногодишни и многогодишни житни плевели. Прилага се до 6-ти лист на културата, в доза 44 гр., задължително с прилепител Тренд 90.

Най-новият продукт, който от тази година е на пазара, е Ариго ВГ. Ариго представлява цялостно решение за справяне с плевелите при царевица, като позволява едновременна борба с поникналите към момента на пръскането плевели, както и чрез почвеното си действие предотвратява вторичното заплевеляване. Ариго е уникално решение за смесен тип заплевеляване. Дозата е 33 гр., отново с прилепител Тренд 90.

Фирма Дюпон предлага на пазара и инсектицид в царевица, срещу царевичния стъблопробивач и памуковата нощенка, които могат да компрометират добива до 30%. Продуктът е Кораген 20 СК е с контактно и стомашно действие.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.