Към какво гледа слънчогледът

Гарантираните добиви идват с продуктите на Агрия АД

Разнообразно е портфолиото на Агрия АД с продукти за слънчоглед. При биостимулаторите топ предложенията тази година бяха Фертигрейн Фолиар и Текнокел Амино В. Фертигрейн Фолиар представлява смес от аминокиселини, органика и специално подбран комплекс от микроелементи. Текнокел Амино В е комбинация от бор етаноламин и аминокиселини.

При първо пръскане от Агрия препоръчват  Фертигрейн Фолиар, като целта е да стимулираме слънчогледа да започне да усвоява минералните торове, предоставени първоначално, предсеитбено, и по този начин да се възбуди апетита на културата. Преди фаза бутонизация традиционно се внася Текнокел Амино В с цел стимулиране по-нататъшното успешно развитие на слънчогледа и по-доброто преминаване на фаза цъфтеж. Борбата с плевелите и неприятелите също може да изведете с продукти на Агрия.

Срещу широколистни плевели решението е Смерч. Използва се вегетационно, в доза 80 мл/дка, във фаза 2-ри-4 ти лист на слънчогледа. За пълен ефект може да третирате с Фертигрейн Фолиар. За да изчистим полето от житни плевели, използваме безкомпромисния хербицид Торнадо в доза 200 мл/дка, който тотално ще изчисти полето от всички плевели.