Нови препарати с нов механизъм на действие от Corteva Agriscience™

Компанията събра овощари, лозари и зеленчукопроизводители в Поморие и Раковски

Нови решения за по-високи добиви и качествена продукция в лозарството, овощарството и зеленчукопроизводството бяха представени на семинари в Поморие и Раковски.

Продуктите на ДюПон-Растителна защита са иновативни и с различни механизми на действие. Компанията вече е част от глобалния лидер Кортева, който от 2019 г. ще включва в структурата си и Пионер, и ДАУ АгроСайанс.

Кои са новите предложения на компанията за опазване на зеленчукови култури. На първо място, това е Клоузър 120 СК за контрол на листни въшки и белокрилка.

За биопроизводителите компанията предлага препарати на база актиномицетни гъби. В първата генерация продукти от тази група е инсектицидът Синейс лозя с активно вещество спинозат.

Тази година компанията внедрява в България и второ поколение препарат от този тип инсектициди, а именно Делегат за лозя. Третият продукт от тази група е Мимик. Талендо Екстра осигурява на лозята отличен контрол на брашнеста мана.

Лозята ще бъдат опазени от обикновена мана през периода на цъфтежа, ако приложите Икуейшън Про. Внедреният от дълго време в практиката фунгицид има контактно и локално системно действие. Продуктът Видейт за контрол на обикновените мани по лозя, зеленчукови култури и картофи, със съвършено ново активно вещество, ще бъде въведен през 2020 г.