Нови хибриди при пролетните култури и нови решения за борба с болестите

Дългогодишният фен на марката Пионер Данаил Добромиров - домакин на Портфолио Фарм край село Добротич

Портфолио Фарм в сърцето на Добруджа. 17 царевични хибрида на Кортева са представени на платформата край село Добротич. 
 
Домакин е дългогодишният фен на марката Пионер Данаил Добромиров, който обработва 20 хил. дка и 90% от семената, които ползва, са на Кортева.
 
На опитните полета е представена подбрана гама при царевицата и слънчогледа. Познавайки надеждността на селекцията, земеделецът не се изненадва от отличното състояние на посевите въпреки сушата. 
 
„Сеем царевица от 330 до 390 по ФАО, а при слънчогледа залагаме на P64HE118 и P64LE136, P64LE137. Наблюдавал съм ги в предходни години и сега очакваме сравнително добри резултати”, допълни още земеделският стопанин.
При царевицата на опитното поле са заложени 17 хибрида, като 7 от тях са изцяло нови за България. Останалите 10 са утвърдени и доказани на пазара у нас.
 
„При два от нашите хибриди Р8816 с 300 ФАО и Р9903 с 430 ФАО имаме контрола, обеззаразена с новия продукт Лумибио Келта. Това е биостимулатор, който влияе положително на поникването и развитието на културата в най-ранните й фази”, съобщи Преслав Бобчев, регионален представител на Corteva Agriscience.
 
Продуктите от линията Optimum AQUAmax са изключително популярни. Те дават по-добра сухоустойчивост, по-висок добивен потенциал, по-добра кондиция на полето чрез по-добра и по-дълбока коренова система. Имаме по-добро и балансирано използване на хранителните вещества и на водните ресурси. Години наред хибридите от Optimum AQUAmax® са лидери на пазара. 
Всички представени слънчогледови хибриди са от Експрес-технологията. През последните години тази технология продължава да изземва пазарен дял за сметка на конвенционалните и Клиърфийлд хибридите.
 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.