Портфолио Фарм – училище за професионалисти

Corteva Agriscience™ показва новите хибриди царевица и слънчоглед

Платформата Портфолио Фарм на Кортева Агрисайънс край селата Равно поле и Обнова представя утвърдени и нови решения на компанията за високи добиви от царевицата и слънчогледа. При различните климатични райони в страната развитието на културите е в различна фаза. Край с. Равно поле са показани всички нови хибриди с търговска марка Пионер, които ще са на разположение на зърнопроизводителите за сезон 2021 г.

Новата селекция царевица освен че е високодобивна, идва с много други преимущества. В плевенското село Обнова Портфолио Фарм е изведено с любезното съдействие на фирма Ековиста. Дъждовете със стопанско значение, които са паднали тук, са едва 10 л/кв.м. Въпреки тежката и продължителна суша, генетиката се е справила отлично. В опитния парцел наред с добре познатите са засети новите хибриди слънчоглед.

Акцент в производството на царевица през последните години в България са хибридите от Оптимум Аква Макс концепцията. Тази година новите продукти са 5. Редом с новата генетика са засети и наложилите се вече в практиката хибриди, които правят Кортева лидер в предлагането на царевични семена.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.