На Велики четвъртък се боядисват великденските яйца
На Великденската трапеза по традиция присъстват боядисани яйца. Как да направим избор в магазина?
„Най-вече потребителите трябва да гледат кога са произведени, тъй като пресните яйца до 9 дни са най-полезни и съдържат най-много хранителни качества, витамини, протеини, минерали, и най-вече препоръчвам да са български“, каза Даниел Божанков, председател на Асоциация на промишленото птицевъдство. Той уточни, че българските яйца са преобладаващо с кафява черупка, а повечето яйца с бяла черупка са внос от Полша, Унгария и др. страни.
Даниел Божанков коментира, че не очаква яйцата да са по-скъпи за Великден.
„Ние не определяме цените в магазинната мрежа. Но тъй като в момента има спад на цената на суровини като пшеница, царевица, слънчоглед, олио, няма причина да поскъпват цените на селскостопанските продукти като цяло.