Жителите на бившите източногермански провинции показват по-слабо безпокойство в сравнение със сънародниците си от западните провинции
Едва 20% от германците избягват да ядат яйца на фона на страховете от заразяване с диоксин, предаде ДПА, позовавайки се на изследване.
Според проучването на агенция Emnid 78% от германците продължават да консумират яйца въпреки опасенията, че в тях може да има повишени нива на диоксин, който в големи дози е канцерогенен.
Жителите на бившите източногермански провинции показват по-слабо безпокойство от опасността да погълнат диоксин в сравнение със сънародниците си от западните провинции, сочи проучването.
Анкетата включва 500 души, които са запитани само за пряката консумация, но не и за консумацията на хранителни продукти, съдържащи яйца, уточнява ДПА.