1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. БАБХ започва пререгистрация на обекти за производство и търговия с храни

БАБХ започва пререгистрация на обекти за производство и търговия с храни

Това се прави във връзка с необходимостта от изготвяне на единен актуален национален регистър на всички обекти под контрола на агенцията

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва проверки и пререгистрация на всички обекти, регистрирани по Закона за храните, съобщават от пресцентъра на агенцията.

Това се прави във връзка с необходимостта от изготвяне на единен актуален национален регистър на всички обекти под контрола на агенцията. В това число се включват обектите за производство и търговия на едро с храни от неживотински произход, обектите за обществено хранене и обектите за търговия на дребно с храни, с изключение на тези, в които се предлагат само храни от животински произход.

Проверките на обектите за производство и търговия на едро с храни от неживотински произход ще се извършват от трима инспектори, а на обектите за търговия на дребно - от двама.

Проверяващите ще съблюдават за съответствие на обекта по сграден фонд и оборудване, съответствие на технологична документация, добри производствени и хигиенни практики, спазване изискванията на Наредбата за етикетиране и представяне на храните.

При проверките ще се определи минималната честота на текущите инспекции в обектите, съгласно разработените указания за категоризирането им.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.