1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Министър Найденов ще участва в Общото събрание на CIC в Санкт Петербург

Министър Найденов ще участва в Общото събрание на CIC в Санкт Петербург

Снимка:

България е страна, в която 1/3 от територията е гори и има дългогодишни традиции в развиването на лова и опазването на дивеча

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще вземе участие в  срещата на Изпълнителния комитет на Международния съвет по лова и опазване на дивеча (CIC) в рамките на заседанието на 58-та Генерална асамблея на съвета, която се провежда в Санкт Петербург от 12 до 15 май 2011 г.

България отскоро е член на Международният съвет по лова и опазването на дивеча, който е политически независим консултативен орган с нестопанска цел. Той подпомага правителствата и екологични организации в поддържането на природните ресурси чрез устойчиво използване. CIC е създаден през 1928 г. Организацията обединява 37 държави членки, като включва и университети, неправителствени организации, частни лица и научни експерти от 82 страни. Тази мрежа, основана на знанието, формулира препоръки, организира научни конференции и подпомага проекти, свързани със специфични аспекти на опазването на дивата природа и устойчивото развитие.

България е страна, в която 1/3 от територията е гори и има дългогодишни традиции в развиването на лова и опазването на дивеча. Имайки предвид, че опазването на горите като национално богатство е една от основните цели на политиката на сегашното правителство на страната ни, членството ни в тази реномирана международна организация ще допринесе за развитието на сектора в България.

Д-р Мирослав Найденов ще има възможността да представи на форума предимствата на България, като страна с богата ловна култура и  прилагаща най-добрите ловни практики, което от своя страна е гаранция за  опазване на природата. Министър Найденов ще проведе срещи с представители на организацията, като ще обсъди възможности за включването на България в международни проекти, които биха допринесли за устойчивото използване на природните ресурси. свързани със специфични аспекти на опазването на дивата природа и устойчивото й използване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.