1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Земеделско изложение в Русенския университет „Ангел Кънчев”

Земеделско изложение в Русенския университет „Ангел Кънчев”

Събитието е под патронажа на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов

23 германски фирми ще участват в изложението за  земеделска и автомобилна техника, което се организира от Русенския университет „Ангел Кънчев”. Те ще покажат авангардни технологии за пречистване на почви и води, екологична техника и възобновяеми енергийни източници. Организаторите са им предоставили халето на Аграрно-индустриалния факултет, както и специална зала за презентации към него. Производители от сферата на екологията и опазването на околната среда участват за първа година в университетския форум. Изложители на електронна, компютърна, телекомуникационна и осветителна техника също се представят за първи път. Техните експонати оформят самостоятелна алея от павилиони.

Традиционните изложители от аграрно-индустриалния и автомобилния бранш са над 100 - с нови модели леки и тежкотоварни автомобили, комбайни, трактори, прикачен инвентар, специализирана техника за растениевъдството и животновъдството, различни сортове семена и посадъчен материал. Изложена е техника за преработващата промишленост. Участват и институции, свързани с организацията, управлението и контрола на земеделското производство.

В първите часове след откриването на форума ще бъде прерязана лентата на ново „Студио за графичен дизайн и реклама”, създадено по научен проект на катедра „Промишлен дизайн”, а малко по-късно днес ще се проведе Заседание на Българо-румънската комисия по земеделие, в което ще участват близо 20 специалисти от Румъния. Гост на изложението ще бъде и Посланикът на Китай Гуо Йеджоу.

Събитието е под патронажа на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.