1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Фондация „Димитър Бербатов” обяви конкурс на еко тематика

Фондация „Димитър Бербатов” обяви конкурс на еко тематика

Всеки участник може да изпрати до три свои работи, които да показват отношение и грижа към природата

Министерство на околната среда и водите и фондация „Димитър Бербатов” обявиха конкурс за деца и юноши на тема: „Обичам природата и аз участвам”. Конкурсът е за есе, рисунка и снимка и е разделен в две възрастови групи – за деца до 14 години и юноши до 18 години, съобщи Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС).

Всеки участник може да изпрати до три свои работи, които да показват отношение и грижа към природата. Всички произведения трябва да бъдат изпратени по местоживеене на участниците, най-късно до 24 октомври 2011 година, в регионалните структури на министерството – регионалните инспекции по околната среда и водите, басейновите дирекции и дирекциите на националните паркове. Те ще номинират по десет произведения за общонационално оценяване.

От най-добрите рисунки и фотоси ще бъде организирана и показана изложба през месец декември, когато ще бъде връчена и наградата на МОСВ за "най-зелен" град. Десет от най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайтовете на министерството и фондацията. Предвидени са награди – 10 велосипеда, 10 цифрови фотоапарата и десет бинокъла.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.