1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фирмите, които не са се издължили за изкупен тютюн, отиват на прокурор

Фирмите, които не са се издължили за изкупен тютюн, отиват на прокурор

Това обяви в Разград министър-председателят Бойко Борисов

Фирмите, изкупуващи тютюн, които не са платили получени количества от тютюнопроизводителите, ще бъдат проверени от прокуратурата и от данъчните служби. Това обяви в Разград министър-председателят Бойко Борисов, след като потърпевши поставиха проблема, че в силистренските села все още има неизплатен тютюн, съобщи bTV.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов уточни, че на некоректните фирми изкупвачи ще бъдат наложени глоби до 50 000 лева.

По думите на премиера не може да стане по-богато населението, ако не работим, не продаваме, не изнасяме и не получаваме пари за това. "Ако не искаме да сме най-бедните, трябва да работим и то качествено", допълни Борисов.

Министър Найденов съобщи, че са преведени  35 млн. лева по схемата за национални доплащания на тютюн, а другите 35 млн. лв. ще бъдат преведени през август. Той добави, че в бюджета за 2012 година ще има с 3 милиона повече.  "Другото, което направихме е, че освободихме от данъци реколтата за 2010 година и се надяваме това да помогне на тютюнопроизводителите", посочи още Найденов.

На срещата  с тютюнопроизводители от Североизточна България премиерът очерта възможностите за реализация в земеделието, предвид тенденциите към повишаване на търсенето на храни и ограничаване на потреблението на тютюневи изделия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.