1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Цистерна с химикали се обърна край Дебелец

Цистерна с химикали се обърна край Дебелец

Евакуирани са 2500 души

Цистерна с химикали се обърна в Дебелец, съобщиха от пресцентъра на МВР. В района на инцидента работят пет екипа на пожарната, осигурени са осем автобуса за евакуация на населението. Цистерната се е преобърнала и е препречила пътното платно на пътя Килифарево – Велико Търново в района на гр. Дебелец. Инцидентът е станал тази нощ.

Йордан Йорданов, началник на пожарната във Велико Търново, казаф пред bTV, че става въпрос за теч на запалителен материал стирол (известен и като стирен). Той е пожароопасен и опасен за здравето на хората - вреди на очите и дихателните пътища.

Предприети са мерки по ограничаване достъпа до мястото на катастрофата в радиус 150-200 м и е спряно движението на МПС. Веднага е създадена организация за извършване на замервания на вредностите и се следи посоката на вятъра. Отчетени са превишения на ПДК за вредни емисии в атмосферата.

Евакуирани са 2500 души. Създадена е организация за настаняване на евакуираните хора в обществени сгради във Велико Търново и Килифарево.

На мястото на произшествието работят три пожарни автомобила, един аварийно спасителен автомобил и един автомобил за химическа защита със 17 служители на областното управление на пожарната във Велико Търново и 10 автомобила с 42 служители на районното полицейско управление.

Дейностите по неутрализиране на замърсяването продължават с обливане на цистерната с пяна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.