1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Агенцията по храните започва денонощни дежурства на граничните пунктове с Гърция

Агенцията по храните започва денонощни дежурства на граничните пунктове с Гърция

Целта е да се спре безконтролният внос на храни с изтекъл срок на годност

Агенцията по храните започва денонощни дежурства на граничните пунктове с Гърция от днес. Целта е да се спре безконтролният внос на храни с изтекъл срок на годност. Акцията обаче ще бъде за известен период от време, след което контролът отново ще се прехвърли само в хранителните магазини.

В понеделник 30-годишен старши полицай от граничния пункт Капитан Петко войвода беше арестуван, защото покровителствал опасната пратка месо, която беше спряна в Свиленград. Милен Христов сам транспортирал месото през пункта, на който работел. Той посрещнал пратката още на гръцка територия. Служителите, които са го пускали през пункта, без да съобщят, също са обект на разследване.

Нито една българска институция не се наема да прогнозира колко точно такива микробуса с опасни храни се пропускат средно на ден от Гърция у нас. Тъй като на пункта няма ветеринарен контрол, се разчита на проверките в магазините, където оказва се, няма засечени гръцки стоки с изтекъл срок на годност. Там обаче признават, че лесно могат да се снабдят  с такава стока, ако искат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.