1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Симеон Дянков: Ако зърнопроизводителите стачкуват, парите за тях ще бъдат преразпределени към други сектори

Симеон Дянков: Ако зърнопроизводителите стачкуват, парите за тях ще бъдат преразпределени към други сектори

Снимка:

Бюджет 2012 е идентичен с този за настоящата година

Министърът на финансите Симеон Дянков заяви, че ако зърнопроизводителите стачкуват, ще предложи промяна в плащанията, предназначени за тях в бюджета за следващата година, предаде агенция „Фокус”.

"Надявам се, че са достатъчно разумни да не стачкуват и да блокират страната. Ако обаче тръгнат това да го правят, ние сме в процес на бюджетна процедура и тези пари, които сега им се дават от бюджета, лесно могат да бъдат преразпределени към другите сектори. Животновъдите, убеден съм, ще са много радостни, ако получат допълнителни пари от бюджета и това ще е напълно възможно и аз ще съм първият, който ще го предложи", каза Симеон Дянков.

Дянков заяви, че не е имало намерение да се дават допълнителни 230 млн. лева за зърнопроизводителите, а въпросът е за преразпределение в рамките на бюджет, който е идентичен с този за настоящата година.

По думите на министър Дянков спорът е не какъв е общият бюджет, а дали парите, които сега отиват за други сектори в земеделието, трябва по някакъв начин да се компенсират на зърнопроизводителите. Отговорът е не, няма да се компенсират. Това са възможностите на бюджета и не е редно един сектор, който вече 6-7 години е получавал големи държавни субсидии, да продължава всяка година да иска по-големи и по-големи бюджетни средства, каза министърът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.