1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. "Метро" изтегля от пазара испански колбаси, съдържащи опасна бактерия

"Метро" изтегля от пазара испански колбаси, съдържащи опасна бактерия

Уведомени за проблема са и клиентите на фирмата

Веригата магазини "Метро" изтегля от от пазара испански колбаси, съдържащи опасната бактерия Listeria monocytogenes, съобщиха от компанията.

Listeria е патогенен организъм, който може да предизвика заболявания като най-често срещани са висока температура, треска, мускулни болки и диария. Хората с отслабена имунна система са най-уязвими, при тях бактерията може да доведе до развитие на енцефалит и менингит, както и до спонтанни аборти при бременни жени.

Саламите се продават в девет държави, в това число и България, от началото на годината, уточнява агенция КРОСС. Първото съобщение за опасния салам е постъпило на 3 януари във Великобритания.

Българският клон на "Метро" изтегля салама "Чоризо слайс", шунката "Серано слайс", "Серано резерва" и "Трио еспаньол слайс", всички под марката "Тапас".

Уведомени за проблема са и клиентите на фирмата, уточниха от "Метро Кеш енд Кери България". "Метро" работи в тясно сътрудничество с испанския производител, за да се установят причините за това замърсяване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.