1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Земеделци излизат на национален протест

Земеделци излизат на национален протест

Снимка:

Недоволството на членовете на НАЗ е породено от лъжите, неизпълнените ангажименти и политиката на правителството в ущърб на земеделието

Вчера (05.02.2013 г.) на извънредно заседание на разширения Управителен съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите беше взето решение за организиране на национален земеделски протест.

Недоволството на членовете на Асоциацията е породено от лъжите, неизпълнените ангажименти и политиката на правителството в ущърб на земеделието.

Форматът на протеста засега предвижда еднодневен митинг и протестно шествие без земеделска техника в София в периода 18–22 февруари 2013 г.

„Търпението на земеделските производители е изчерпано. Нямаме друг избор, освен да постъпим така, както би постъпила всяка една земеделска общност в демократична и европейска държава, когато е ощетена. Досега винаги сме успявали да провеждаме протестите по цивилизован начин, с най-малко неудобства и притеснения за гражданите, ще се постараем и този път да бъде така, но нека обществото да знае, че виновни за протеста са управляващите“, каза Ангел Вукодинов, председател на НАЗ.

От Асоциацията призовават всички съпричастни земеделски производители за активно участие в протеста.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.