1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 200 метра бракониерски мрежи и 60 броя незаконни риболовни уреда за улов на попчета

Иззети са 200 метра бракониерски мрежи и 60 броя незаконни риболовни уреда за улов на попчета

Снимка:

През почивните дни при проверки на инспектори на ИАРА са 6 акта за нарушения

През почивните дни при проверки на инспектори на ИАРА е хванат бракониер, съставени са 6 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите и са иззети общо 200 метра бракониерски мрежи от водоеми, и 60 бр. незаконни риболовни уреда тип “винтер” за улов на попчета от Черно море.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили проверка на язовир в землището на с. Горско Калугерово, община Сухиндол. Там е хванат бракониер, извършващ незаконен стопански риболов. На лицето с инициали Д.Д. от с. Горско Калугерово са съставени 2 акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.От него е иззета една хрилна мрежа с приблизителна дължина 50 метра и гумена лодка. Уловената риба е върната обратно във водите на язовира.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили в събота /29 юни/ проверка с патрулен катер ИАРА 3 в района на Балчик и Тузлата. Контролните органи са открили и извадили от морето 60 бр. незаконни риболовни уреда тип “винтер” за улов на попчета. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.  Установеният улов от 3,500 кг попче е върнат във водата.

През почивните дни, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч са извършили проверки по водни обекти в региона. Общо са съставени 4 акта за допуснати нарушения, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.  Хванат е риболовец с въдица и парашут и без риболовен билет, както и срекмеджии със маломерна риба. По сигнал за бракониерски набези на язовир “Сопот”, контролните органи са извършили проверка на водоема. Открита и иззета е мрежа с обща дължина 150 метра. Тя е била пусната в язовира до бивак на любители риболовци.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.