1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Греков: Има много оплаквания към ръководството на Държавен фонд „Земеделие”

Министър Греков: Има много оплаквания към ръководството на Държавен фонд „Земеделие”

Над 60 млн. лв трябва да бъдат разпределени в земеделския сектор

Има много оплаквания към Държавен фонд "Земеделие", както и към ръководството на фонда. В крайна сметка ще поискам от тях тези оставки, ако са достойни хора, трябва да ги получа и да гласуваме тяхното отстраняване.

Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков, цитиран от Агенция „Фокус”. По думите на Греков това може да се случи и в четвъртък, когато ще бъде свикан управителният съвет на ДФЗ.

„В момента имаме за разпределение над 60 млн. лв., които трябва да стигнат до българските земеделски производители. На първо място имаме да компенсираме загубите от миналата година, има около 4 300 000 лв. обезщететния за пропадналите площи, както и за хуманно отношение на животните, за които трябва да се вземе решение също да бъдат раздадени на земеделските производители. Ако не се състои този управителен съвет това означава, че те няма да могат да си получат средствата”, допълни още Димитър Греков.

На въпрос дали има опасност да се изгуби 1 млн. лв. от ДФЗ и това дали министърът е получил писмо от ЕК: „Да, получил съм писмо преди около 20 дни в Министерството на земеделието от ДФЗ, също сме получили и писмо от ЕК с разрешение до 30 юли да представим отговорите на сертифициращият орган. Вчера заседавахме с политическия съвет, срещнахме се със сертифициращата фирма. Днес имаме отново среща с ДФЗ, за да започнем работа по отстраняването на всички слабости. Фирмата, която до сега е извършвала сертификациите обясни, че е възможно всичко това да се случи в рамките на един месец”, каза още Греков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.