1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Официално бе открито 8-то издание на международното изложение БАТА АГРО 2016 - Пролет

Официално бе открито 8-то издание на международното изложение БАТА АГРО 2016 - Пролет

Снимка:

На церемонията присъства земеделският министър Десислава Танева

Осмото издание на международното изложение БАТА АГРО 2016 - Пролет беше официално открито днес в Стара Загора. На церемонията присъства земеделският министър Десислава Танева и представители на общинската и областната управа на Стара Загора.

Тодор Николов - председател на УС на БАТА АГРО подчерта, че изложението се е утвърдило като едно от най-авторитетните в страната, а това второ пролетно издание красноречиво показва, че решението за неговото провеждане е правилната стъпка напред. При 103-ма фирми - участници миналата пролет, сега те са 143, а изложбената площ е над 26 000 кв. м. Тодор Николов акцентира, че в рамките на изложението е предвидена богата съпътстваща програма с няколко семинара и дискусии по едни от най-важните въпроси в сектора - ПРСР.

Специалният гост на откриването - министър Танева, в своето приветствие подчерта, че по отношение на старата Програма сме изпратили много успешна 2015 година. По мерки от ПРСР миналата година са кандидатствали над 6 600 земеделски производители с обща стойност на проектите 4 милиарда лева. Относно 2016 година до момента са контрактувани 1030 договора на обща стойност  230 милиона лева, каза още тя. Министър Танева информира, че през 2016-та са предвидени 32 приема, които са с променени условия и ще бъдат отворени с остатъчните бюджети на ПРСР. Идеята, уточни тя, е средствата да стигнат до повече земеделски производители. Земеделският министър не пропусна да поздрави всички жени в сектора, избрали тази трудна мъжка професия, като им пожела успешна година и все така активен диалог с МЗХ, за да намират най-добрите решения за своя бизнес, след което обяви 8-мото международно изложение БАТА АГРО 2016 - Пролет за открито.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.