1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори от РДГ-София констатираха незаконна сеч на дървесина

Инспектори от РДГ-София констатираха незаконна сеч на дървесина

Проверките ще продължават, като ще бъдат сезирани органите на досъдебното производство

 

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите (РДГ)–София съвместно със служители от Районно управление (РУ) „Полиция“-Самоков  са извършили проверка за незаконен добив на дървесина в землището на село Говедарци, община Самоков. На място е установена сеч на 82 броя дървета от смърч и бял бор от един отдел - държавна горска територия и от два имота, собственост на частни юридически лица, с общ обем 136 куб. м дървесина. Цялото количество отсечена дървесина е било извозено от мястото на нарушението от неизвестни лица.

Подобно нарушение отново в района на село Говедарци, но в друго насаждение - държавна горска територия, са установили горските служителите от Държавно горско стопанство (ДГС) – Самоков.  По случая са издали констативен протокол. При повторна проверка инспекторите от РДГ-София съвместно с представители на ДГС-София са констатирали отсечени 75 броя дървета от бял бор с общ обем 129 куб. м дървесина.

По двата случая са предприети съответните административни действия. Проверките ще продължават,  като ще бъдат сезирани органите на досъдебното производство.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.