1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. НССЗ дава 6 безплатни пакета за консултации на малките стопанства

НССЗ дава 6 безплатни пакета за консултации на малките стопанства

Безвъзмездно на малките стопанства се дават консултации за попълване на декларациите за доходите

През тази година Националната служба за съвети в земеделието е провела 1000 изнесени приемни в цялата страна. На форумите службата е информирала стопаните за политиките на земеделското министерство. Звеното предлага безплатно и шест консултантски пакета на малките стопанства.

През новата година служителите на Службата ще изготвят безплатно проектите на младите фермерите. Очаква се през юли да се отвори прием по подмярката 6.1 от Програмата за развитие на селските райони. Безвъзмездно на малките стопанства се дават консултации за попълване на декларациите за доходите.

 „Ние отделно предоставяме цели 6 консултантски пакета- само единият от тях е изготвяне на проект. Да кажем ако фермера иска да се запознае с безопасните условия на труд, които трябва да спазва в стопанството, ние също ще му предоставим един такъв консултантски пакет. Ако иска да се запознае с методите за интегрирано управление на вредителите също можем да му предоставим такъв консултантски пакет“, коментира Димитър Ванев, главен директор в НССЗ. Безплатното консултиране е за земеделски стопанства между 2 и 8 хиляди евро производствен обем.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.