понеделник, 27 Май 2019, 10:43
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
18 Мар 2016 12:47 | Видео

В АГРОФОРУМ ще видите: Банковото кредитиране на агросектора – какви са предимствата

И още: Трикорпусен плуг, българско производство, беше спечелен от млад земеделски производител чрез томбола


Рейтинг
Брой преглеждания: 17398
|

Агрофорум започва с тема финансиране. В Европа 80% от инвестициите в агросектора се осъществяват с помощта на банки. През последните години и у нас има ръст на проекти, кредитирани от банки. Те са в областта на биологичното земеделие, растениевъдство и животновъдство, покупката на земеделска земя и техника.

Най-мощният верижен трактор, самоходни пръскачки с херметизирани кабини, хибриден зърнокомбайн и ред други иновации видяха фермерите на пролетното издание на Международно изложение в Стара Загора. 

Диян Султанов спечели трикорпусен плуг за предсеитбена оран чрез томбола по време на селскостопанското изложение в Стара Загора. Машината е българска разработка и предлага редица предимства.

Традиционното пролетно изложение в Стара Загора отново стана притегателен център за всички земеделци, които планират инвестиции в агротехника. На прага на новата кампания логично беше интересът да е насочен към сеялките.

Пролетта е много важен сезон за есенниците. В този период се извършват ключови мероприятия на полето – както растителнозащитни, така и подхранващи. Отиваме в кооперацията в село Царевец, за да видим на какви продукти при рапицата и пшеницата залагат с цел получаването на високи добиви.

На семинар край Добрич земеделски стопани от Североизточна България се запознаха с богата гама от ПРЗ. Акцент беше поставен на биостимулатор, произвеждан от най-малката компания в света, която развива успешна развойна дейност. 

Следва тема за млечното животновъдство. Как най-успешно да извършите пресушаването на кравите, така че да осигурите здраве на животните и оптимална млечност през следващата лактация.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker