събота, 23 Март 2019, 13:16
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
20 Фев 2018 12:05 | Видео

Ростселмаш подкрепя аграрното образование в България

Руската компания инвестира в ремонт и обновяване на учебна зала в АУ - Пловдив


Рейтинг
Брой гласове: 2 Рейтинг: 5
Брой преглеждания: 10667
|

Аграрният университет в Пловдив вече разполага с ремонтирана и обновена учебна зала благодарение на подкрепата на руската компания Ростселмаш, с официален представител за България – фирма Оптиком.

Лентата на новия кабинет беше официално прерязана от ректора на Аграрен университет - проф. Христина Янчева и Екатерина Гадаева - Маркетинг мениджър за регион Европа в Ростселмаш.

Преди година представители на Ростселмаш са посетили Аграрния университет и са направили демонстрация пред студентите на машините, които произвеждат, разказа ректора на висшето учебно заведение проф. Янчева.

Ние от Оптиком считаме, че инвестициите в образование са инвестиции в бъдещето, а Ростселмаш е гаранция за успеха на всеки земеделски производител, ще е гаранция и за успеха на всяко учебно заведение, заяви при откриване на обновения учебен кабинет управителя на Оптиком Веселин Генев.

През 2017 година българската компания Оптиком подписа договор за сътрудничество с Ростселмаш за внос на зърно- и силажокомбайни.

Ростселмаш предлага пет модела машини, специално за европейските пазари. Идеята е да се обхванат от малките, през средните до най-големите производители, като машините за прибиране на зърно на Ростселмаш за европейския пазар са от 175 до 550 конски сили.


 

Още по темата


eXTReMe Tracker