Етикет: месо
Интервюта
Животновъдство
Атанас Урджанов, председател на Асоциацията на преработвателите: След разфасоване на свинското цената скача двойно
На този етап няма да вдигаме цените на крайните продукти, казва браншовикът
Интервюта
Животновъдство
Жечко Андрейнски: Търсенето на агнешко е голямо - както в страната, така и в чужбина
В бъдеще мислим за затваряне на цикъла в дайното овцевъдство с изграждането на кланица
Новини
Околна среда
Грийнпийс иска забрана на рекламите за
В цената на то не са включени вредните последствия за околната среда
Новини
Животновъдство
Изборът в дайното овцевъдство - Мутон Шароле
Ванко Иванов от с. Галата залага на френската генетика
Новини
Животновъдство
Нови случаи на африканска чума в Китай, свинското поскъпва с 4%
При старта на търговията на 8 януари цената беше 3630 евро за тон
Новини
Пазари
Китай с рекорден внос на храни и аграрни продукти
В сектора на храните най-голямо увеличение бележат разходите за внос на
Новини
Производство и преработка
Европейската комисия обмисля интервенция на пазара на свинско
През 2020 година Европейският съюз е увеличил износа си на свинско
Новини
Пазари
Австралия намалява износа на говеждо с 15%
До 2019 година Народната република беше най-важният клиент
Новини
Пазари
Срив на цените при то в Китай
Анализатори очакват поголовието да се възстанови напълно в рамките на следващите 3 години
Новини
Животновъдство
Русия с ръст в производството на
От агроведомството в руската столица прогнозират, че до 2025-та производството на свинско ще достигне 6 милиона тона на година
Новини
Животновъдство
Очаква се ръст на глобалното производство на
Печеливши ще бъдат птичето и свинското
Новини
Производство и преработка
Търговска верига в Германия вдига цената на свинското с 1 евро
Според компанията става дума за "спешна помощ" за германските свиневъди
Новини
Пазари
Китай с рекордни разходи за внос на аграрни продукти
Вторият най-масово внасян продукт е то
Новини
Животновъдство
Биволовъди разпродават животните си, никой не искал млякото им
Биволовъдите се оплакват, че продуктите им не се търсят, а в същото време и цената им се покачва поради поскъпналите фуражи
Новини
Наука и образование
Тракийски университет – Стара Загора работи по престижен международен проект „GREENANIMO”
INRAЕ и SRUC са признати водещи институции в изследванията свързани с производството на храни
Интервюта
Производство и преработка
Търновски суджук и Троянска луканка ще бъдат вписани като храни с традиционно-специфичен характер
Д-р Диляна Попова, главен експерт в Асоциацията на преработвателите в България
Новини
Институции
Зелените в Европарламента искат по-хуманно отношение на животните и по-малко консумиране на в Европа
Дебатът за животновъдството се разгорещи, след като коалиция от НПО, призована към изпълнителната власт на ЕС, поиска да се справи с въпроса за намаляване на консумацията на в обявената стратегия "Farm to Fork" (F2F)