1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Добра практика в зърнопроизводството се демонстрира днес в с. Мечка

Добра практика в зърнопроизводството се демонстрира днес в с. Мечка

 

Областната служба за съвети в земеделието (ОССЗ) в Плевен е инициатор на демонстрационен ден, в рамките на който ще бъде направено представяне на добра практика в зърнопроизводството. Аграрни специалисти, арендатори и земеделски производители - представители на кооперации и частни стопани, се събират днес в село Мечка.

И тази година службата продължава наложената вече традиция да провежда открити дни, по време на които да представя добри практики на стопани от региона. Домакин на срещата ще бъде КЗПТУ "Мечка 94", а как е организирана работата в тази кооперация и как постигат добрите резултати пред производителите ще разкаже нейният председател Йордан Любенов. В рамките на представянето организаторите са предвидили и наблюдение на посевите на кооперацията от село Мечка.

Специалистите от Областната служба за съвети в земеделието ще разяснят на участниците в срещата възможностите за кредитиране и субсидиране в зърнопроизводството, както и основните моменти в Общата селскостопанска политика на Европейския съюз, свързани с изискванията към стопаните в сектор "Полски култури".

Това съобщиха от  farmer.bg за AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.