1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 2 млн. лв. са платени по САПАРД на разследван винопроизводител

Над 2 млн. лв. са платени по САПАРД на разследван винопроизводител

Списъкът на одобрените проекти по САПАРД показва, че Стоян Димитров има 5 одобрени проекта

 

Над 2,.27 млн. лв. са платени по програма САПАРД по три проекта, реализирани от фирмите на бизнесмена Стоян Димитров. Той се разследва за злоупотреби и в понеделник прокуратурата и ГДБОП иззеха от фонд "Земеделие" досиетата на проектите му. Обискирани са и офисите на фирмите му.

Според публикации поне два от проектите на Димитров са прокарани от бивша висша чиновничка във фонда, с която той живеел. Списъкът на одобрените проекти по САПАРД показва, че Стоян Николов Димитров има 5 одобрени проекта. По три от тях - за лозови насаждения, са му платени общо 2 273 575.68 лв. Проектите са реализирани от фирмите му "Памексвин" ООД, "ЕС Памексвин" АД и "Соло Екс" ООД. От сайта на "Памексвин" излиза, че дружеството има 1600 дка лозя и притежава две изби - в селата Памидово и Карабунар.

При останалите 2 проекта плащания още няма. Оказва се, че дори и в момента Димитров реализира проект по САПАРД чрез "Памексвин" ООД, по който тепърва ще получава субсидия от още 531 932 лв. По другия проект фондът направо е отказал да изплати субсидия от 164 515.97 на фирмата му ЕТ "Стоян Николов - Соло Екс", но причина не се посочва.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.