1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Министър Найденов ще защитава ракията пред ЕС

Министър Найденов ще защитава ракията пред ЕС

Снимка:

Одобряването на спиртната напитка от ЕС ще позволи прилагането на намалена ставка на акциза за ракията

Земеделският министър Мирослав Найденов ще бъде натоварен с ангажимента да защити традиционния характер на българската гроздова ракия пред Европейския съюз, след като правителството одобри на днешното си заседание доклад на министерството, с който му възлага тази задача. Одобряването на спиртната напитка от ЕС ще позволи прилагането на намалена ставка на акциза за ракията.

Освен доклада на земеделското министерство правителството ще разгледа и предложение за откриване на факултет по математика и информатика към Великотърновския университет. Това ще бъде деветият факултет в структурата на университета.

Министрите ще обсъдят и доклад за условията и сроковете по проект за договаряне на застраховка "Обща гражданска отговорност", която ще покрива отговорността на АЕЦ "Козлодуй" към трети лица при ядрена вреда. Ще бъде одобрен проектомеморандум за разбирателство за изпълнението на "Програмата за енергийна ефективност и зелена икономика" между Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Европейската банка за възстановяване и развитие.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.