Етикет: ЕС
post-image
Новини Производство и преработка

Китай иска да внася български тютюн

Китай има интер към българския тютюн, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите. След броени дни делегация ще пристигне в страната ни с цел проучване на производството. Тя ще проследи пътя на тютюна – от полето през преработката, пакетирането и износът му.
post-image
Новини ОСП от полза за всички нас

С 38 млн. евро ще бъдат увеличени средствата по подмярка 4.2

С още 38 млн. евро или с близо 75 млн. лева ще бъдат увеличени средствата по подмярка 4.2 „Инвтиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР 2014-2020, стана ясно от публикуваната на 16 септември Заповед на замтник-министъра Лозана Василева и ръководител на Управляващия орган (УО) на ПРСР 2014-2020.
post-image
Новини Пчеларство

Пчелари на протт

Пчелари на протт във Варненско. Те настояват за по-строг контрол при пръсканията с птициди на земеделците, както и за забрана за внос на мед от държавите от Европейския съюз. Сред исканията им е и увеличаване на субсидирането за сектора.
post-image
Новини Горско стопанство

Лозащитните станции ще отговарят за здравето на горите

Нова наредба изчиства пропуските и по-ясно определя задълженията и отговорностите на лозащитните станции, Регионалните дирекции по горите и съответните горски стопанства
post-image
Новини ОСП от полза за всички нас

АГРО ТВ и Висше училище по агробизн и развитие на регионите организират информационна среща за младите фермери

Събитието е по проект, съфинансиран от ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия
post-image
Новини Институции

Министър Танева: Повишаваме мерките за биосигурност в стопанствата, за да запазим производството на свинско мо

Комисар Андрюкайтис посочи, че ЕК подготвя документ за АЧС, който ще бъде представен за одобрение от страна на всички държави-членки в рамките на Съвет на по земеделие и рибарствo