1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. На 10 август ще започне наземната обработка срещу комари в град Русе

На 10 август ще започне наземната обработка срещу комари в град Русе

На 11 август (четвъртък) е предвидено да се проведе авиационно третиране на крайградските зони

На 10 август ще започне наземната обработка срещу комари в град Русе. Между 10 и 15 август с наземна техника по график ще бъдат обработени всички населени места на територията на Община Русе. Обработките ще се извършват вечер, след 20.00 часа, с препарат Аква-К-Отрин и специализирана наземна техника, съобщава Дарик радио.

На 11 август (четвъртък) от 05.30 до 10 часа е предвидено да се проведе авиационно третиране на крайградските зони срещу комари. Пръскането ще се извърши в следните райони: крайбрежната ивица на гр. Мартен и с. Сандрово както и блатата в района на гр. Мартен; крайбрежната ивица на Западен парк „Приста” и поречието на р. Русенски Лом; лесопарк „Липник”, гората в района на Образцов чифлик. За обработката ще се използва препарат МИКРОЗИН, който е в списъка на разрешените за употреба биоцидни препарати.

Във връзка с предвидените третирания се умоляват се пчеларите, чиито пчелини са разположени във и в близост до упоменатите местности, да предприемат необходимите мерки за опазване на пчелите и пчелните семейства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.