вторник, 21 Май 2019, 07:44
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
13 Сеп 2011 11:14 | Новини

Заловиха бракониери в района на Държавно горско стопанство - Лесидрен

Съставени са 3 акта на нарушителите по Закона за лова и опазване на дивеча

Заловиха бракониери в района на Държавно горско стопанство - Лесидрен
Оцени статията
|

Служителите от Специализираната група за контрол към Регионалната дирекция по горите – София са извършили проверки през почивните дни в района на Държавно горско стопанство – Лесидрен. Общо от проверките са съставени 3 акта на нарушителите по Закона за лова и опазване на дивеча.   

При проверка в землището на село Дерманци е установен 22-годишният П. Й., който е ловувал без ловен билет, разрешително и членска карта. Инспекторите от специализирана група констатират и друго много сериозно нарушение. Пушката, с която е заловено лицето е била собственост на баща му. Оръжието е задържано, а на нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение.

При други две проверки в същия район са заловени още двама ловци с нередовни документи за лов. Лицето В. П. от София е ловувало на пъдпъдъци без съответното разрешително. Горските инспектори задържат оръжието, съставен е акт за установяване на административно нарушение, а отстреляният дребен дивеч е иззет.

Служителите от Специализираната група за контрол залавят и К. Г. от село Дерманци, който е ловувал без заверен ловен билет за 2011 г., разрешително и членска карта. На нарушителя е съставен акт, а оръжието задържано.  

В нива край село Дерманци горските служители откриват и изземват поставено електрическо звуковъзпроизвеждащо устройство за примамване на дребен дивеч.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   


  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker